La Macarena Swinger Vakanties Resort Costa del Sol Malaga

LA MACARENA Erotische Vakanties Costa del Sol

Golf

Ongeveer op een afstand van 25 minuten rijden vanaf het resort bevindt zich Añoreta Golf. Deze golfbaan ligt tussen Velez Malaga en Málaga in. Het is een 18-holes golfbaan en zeker hole 7 schijnt een fantastisch uitzicht op de zee te hebben.

Avda. del Golf, s/n. Urb. Añoreta Golf
29730 Rincón de la Victoria Málaga 
Phone(s): +34 952404000 Fax: +34 952404050

Ongeveer op een afstand van 15 minuten rijden vanaf het resort, bevindt zich Baviera Golf. Deze golfbaan ligt 500 meter van Caleta de Velez met zijn kleine haven en mooie stranden. Eén van de mooiste golfbanen van de Costa del Sol.

Carretera del Algarrobo S/N
29751 Caleta De Vélez Málaga
Phone(s): +34 952555015 Fax: +34 952555015

Toros

De Plaza de Toros is de majestueuze stierenarena van Málaga, die vlakbij het strand van Malagueta ligt. De arena wordt kortweg La Malagueta genoemd. Architect Joaquín Rucoba ontwierp de ring, de bouw ervan ging van start in 1874 en werd voltooid in 1876. De stierenring is volledig in neo-Mudejarstijl. Er passen zo’n 15.000 toeschouwers in. Door de jaren heen hebben veel grote torero’s de ring betreden, waaronder Curro Romero en Manolete.

DE KATHEDRAAL

De Kathedraal van Málaga, ook wel ‘la Manquita’ (de eenarmige vrouw) genoemd is niet echt een meesterwerk, maar toch het bezoeken waard. Vooral de fijn gesculpteerde gewelven trekken de aandacht. De naam la Manquita heeft de kathedraal te danken aan het feit dat de tweede toren nooit is afgewerkt. De werkzaamheden werden stilgelegd toen de toren half klaar was.

Dit gebouw in renaissancestijl is gebouwd op de plaats van een vroegere Arabische moskee, in de tuin kan je de overblijfselen hiervan nog bekijken. Het geld van om de bouw te bekostigen kwam grotendeels van de veroveringen van de nieuwe wereld.

Reistijd van La Macarena naar de kathedraal van Malaga is ongeveer 45 minuten.

HET ALCAZABA

Het Alcazaba (Arabisch al-qasbah, قصبة, wat betekent “citadel”) in de Spaanse stad Málaga is een voormalig Moors fort dat tegen een helling ligt. Het werd gebouwd tijdens de Hammudiden dynastie en is meteen de best bewaarde Alcazaba in Spanje.

Er is een archeologisch museum in gevestigd, er is ook een ruïne van een Romeins theater en wanneer men verder naar boven loopt, komt men terecht bij de ruïnes van het Castillo de Gibralfaro. Daarboven, op de restanten van dit kasteel, kan men uitkijken over de haven en de stad.

LA ALHAMBRA

Het Alhambra (Arabisch: قصر الحمراء – qasr alhamrā’ – Rode Paleis) is een middeleeuws paleis en fort van de Moorse heersers van het Koninkrijk Granada in Andalusië (Zuid-Spanje). Het bevindt zich op een heuvelachtig plateau aan de zuidoostelijke grens van de stad Granada. 

Het uitgebreide complex werd na de verovering van het Koninkrijk Granada in 1492 door de Reyes Católicos als een zeer belangrijke buit gezien. Hun kleinzoon Karel V wilde als vergelding van het Beleg van Wenen Granada met het Alhambra de hoofdstad van het Habsburgse Rijk maken en liet daarvoor midden in het Alhambra beginnen met de aanleg van een paleis, waarvoor een deel van het Alhambra werd afgebroken. Zijn vrouw droeg zorg voor het feit dat dat wat nu rest bestaan bleef.

Vanwege de fijn uitgevoerde islamitische kunst en de zeer grote waarde van de kunstschatten, is het een populaire trekpleister voor kunststudenten in Europa. Binnenin zijn er mooie decoraties die toegeschreven worden aan Yusuf I. Veel kunstschatten van het Alhambra zijn gerestaureerd en zo een goed voorbeeld van moorse kunst op het Europese vasteland.

Wie het Alhambra wil bezoeken, moet vooral rekening houden met de quota die de UNESCO heeft gesteld qua bezoekersaantallen: Per dag mag maar een beperkt aantal bezoekers het Alhambra binnengaan, dus wie op goed geluk een bezoek wil brengen, loopt een groot risico niet toegelaten te worden, en vooraf boeken is verstandig. Evengoed valt er rondom het Alhambra ook veel te zien, want de natuur en omgeving en het bouwwerk aan de buitenkant zijn op zich al de moeite van het bezoek waard, met uitzicht op de Sierra Nevada en de vlakte van Córdoba.

In de tuinen van het Alhambra staat de Parador van Granada. Verder vindt men er het Generalife.

NAAKTSTRAND in Almanat

Het naaktstrand Almanat bevindt zich 2km ten westen van Torre del Mar. Almanat is een drukbezocht naaktstrand. Op dit strand zijn faciliteiten zoals verhuur van strandbedden en parasols, een kiosk, een bar en een betaald parkeerterrein waar men bewaakt en in de schaduw kan parkeren. Dit naaktstrand bestaat hoofdzakelijk uit fijn zand.

NAAKTSTRAND in Cantarriján

Cantarriján is een naaktstrand gesitueerd in het natuurgebied Acantilados de Maro-Cerro Gordo net ten westen van La Herradura dichtbij Almuñecar. Toegang via een steile kronkel weg. Van midden juni tot midden september moet je je auto parkeren naast de N-340 en een mini-bus nemen (€ 1,- enkele reis). De twee grind baaien worden beschermd door duizelingwekkende kliffen en de zee is Caribbean helder. Het eerste strand heeft parasols, zonnebedjes, douches, twee restaurants en is een mix van naturist en niet naturist badgasten, terwijl het tweede strand wilder, meer steen en naakter is. Aan het eind, dichtbij de klif, is het homostrand.

Vanaf Nerja op de N-340 kustweg is de afslag naar Cantarriján naaktstrand goed aangegeven, net na het ‘Provincia de Granada’ bord en voor de Cerro Gordo tunnel. Het alternatief is volg de A7 snelweg tot de afslag ‘Almuñecar Oeste-La Herradura’ en rij 8 km terug via de N-340 richting Nerja.

WINKELEN

El Ingenio is een fraai ontworpen winkelcentrum van hoge kwaliteit, heel makkelijk gelegen tussen de kustsnelweg en de kruising naar Velez-Malaga en Torre del Mar (afrit 272).

Het winkelcentrum is geopend van 10.00 tot 22.00 uur, van maandag tot zaterdag. Er zijn meer dan 65 winkels gevestigd. De Eroski supermarkt is vergelijkbaar met de Carrefour supermarkten die je in Frankrijk ziet, maar is toch iets kleiner. De rijtijd naar El Ingenio is ongeveer 10 minuten.

Druipsteengrotten van Nerja

De Cueva de Nerja is een druipsteengrot vlakbij de Spaanse plaats Nerja, provincie Málaga. Het omringende gesteente van de grot is dolomiet en het gangenstelsel heeft een lengte van vijf kilometer. De grot werd in 1959 ontdekt en valt op door de enorme afmetingen. Een stalactiet in de grot heeft een hoogte van 32 meter.

Sinds 1960 vindt jaarlijks in de maand juli een groot dans- en muziekfestival plaats in de Sala de la Cascada. De bijnaam Sala de Ballet dankt de zaal aan de vele balletuitvoeringen die hier hebben plaatsgevonden. Daarnaast is de akoestiek in deze ruimte fantastisch. Grote namen als Yehudi Menuhin, José Carrera en Montserrat Caballé hebben hier hun opwachting al eens gemaakt.

Translate »